22.2 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSRI: Unul dintre cetăţenii străini afiliaţi Al-Qaeda avea cunoştinţe de confecţionare a unor bombe

SRI: Unul dintre cetăţenii străini afiliaţi Al-Qaeda avea cunoştinţe de confecţionare a unor bombe

Unul dintre cei doi cetăţeni străini afiliaţi Al-Qaeda, reţinuţi pentru că pregăteau comiterea unei acţiuni teroriste pe teritoriul României în perioada sărbătorilor de iarnă, deţine cunoştinţe cu privire la confecţionarea unor dispozitive explozive improvizate, potrivit unui comunicat al SRI prezentat de Mediafax.
În 5 decembrie, la solicitarea Parchetului Curţii de Apel Bucureşti, o instanţă de judecată i-a declarat persoane indezirabile, în România, pe cetăţenii pakistanezi Ramzan Muhammad (30 de ani) şi Adeel Muhammad (19 ani), pentru raţiuni de securitate naţională pe o perioadă de 15 ani.
„S-a stabilit că aceştia urmau să asigure suport pentru desfăşurarea întregii operaţiuni, relevant fiind şi faptul că unul dintre cei în cauză deţine cunoştinţe cu privire la confecţionarea unor dispozitive explozive improvizate”, menţionează comunicatul SRI.
Ramzan Muhammad şi Adeel Muhammad pregăteau comiterea unei acţiuni teroriste pe teritoriul României în perioada sărbătorilor de iarnă de către o structură extremistă afiliată ideologic organizaţiei Al-Qaeda.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS