26.7 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateNaţionala de handbal feminin a României a obţinut prima victorie la Campionatul European

Naţionala de handbal feminin a României a obţinut prima victorie la Campionatul European

Naţionala de handbal feminin a României a obţinut aseară, la Vrşeţ, prima victorie din grupa D a Campionatului European din Serbia, scor 22-19 (15-13), cu reprezentativa Islandei şi s-a calificat matematic în grupele principale ale competiţiei, informează Mediafax.
Marcatoare:
Islanda – Jonsdottir 5 goluri, H. Skuladottir 4, D. Skuladottir 2, Pekaskyte 2, Stefansdottir 2, Sigurdardottir 1, Gudmundsdottir 1, Knutsdottir 1, Bragadottir 1.
România – Brădeanu 7 goluri, Meiroşu 4, Stanca 3, Curea 2, Geiger 2, Neagu 1, Nechita 1, Vădineanu 1, Manea 1.

Marţi, în meciul de debut din grupa D, tricolorele au remizat cu Rusia, scor 21-21, în timp ce Muntenegru a dispus de Islanda, cu 26-16. În primul meci al zilei de miercuri, Muntenegru a învins şi Rusia, cu 30-27 şi este lider, cu 4 puncte, urmată de România, cu 3, Rusia cu 1 puncte şi Islanda 0. Cu o etapă înaintea încheierii grupei, România este calificată matematic în grupele principale, rezultatele de vineri urmând a stabili doar clasamentul final.
După meciurile din grupele preliminare, primele trei clasate se vor califica în cele două grupe principale, a câte şase echipe. Partidele se vor juca între 9-13 decembrie, iar primele două clasate vor juca ulterior în semifinale, în 15 decembrie. Finalele pentru medalii vor avea loc în 16 decembrie, ultima zi a CE din Serbia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS