5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCentru medical nou la Cârcea

Centru medical nou la Cârcea

Cârcea are, oficial, un nou centru medical. Clădirea a fost inaugurată ieri şi a fost făcută din fonduri proprii, printr-o colaborare a Primăriei şi Consiliului Local Cârcea.
Acesta este unul dintre proiectele gândite pentru comunitatea din Cârcea, pe lângă cele de infrastructură (reţeaua de apă şi canalizare) şi cultură (centrul cultural şi baza sportivă). Investiţia în centrul medical s-a ridicat la suma de 250.000 de euro. „Medicul de familie îşi desfăşura activitatea într-o clădire micuţă. Se impunea un centru medical la Cârcea, fiindcă oamenii aveau nevoie de el“, a spus primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză.
Pe lângă medicul de familie, în centrul medical îşi va mai desfăşura activitatea şi un medic stomatolog. Cele două săli de tratament şi sterilizare se adaugă şi ele beneficiilor. În plus, există patru cabinete medicale la etaj, care vor fi ocupate în funcţie de necesităţile oamenilor. „Ne vom consulta cu medicul de familie să vedem ce este important pentru cetăţeni şi ce se impune să se realizeze“, a completat Pupăză. La parterul clădirii este farmacia, cu spaţii de depozitare, birouri şi grupuri sanitare, iar clădirea beneficiază şi de un lift pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS