28.1 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDuşa: Aproximativ 700 de incidente au fost înregistrate până în prezent în campania electorală

Duşa: Aproximativ 700 de incidente au fost înregistrate până în prezent în campania electorală

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a anunţat astăzi, în cadrul unei videoconferinţe cu prefecţii şi reprezentanţii autorităţilor locale, că de la începerea campaniei electorale şi până în prezent au fost înregistrate aproximativ 700 de incidente, informează NewsIn. Duşa a mai anunţat că în perioada următoare primarii şi prefecţii vor lua măsuri pentru amenajarea secţiilor de votare. Totodată, până pe 7 decembrie, prin intermediul primarilor vor fi distrbuite către preşedinţii secţiilor de votare buletinele de vot, procesele verbale, timbrele autocolante, stampilele secţiilor de votare şi cele pentru vot, precum şi celelalte materiale pentru alegeri. După preluarea materialelor de către preşedinţii secţiilor de votare, lucrătorii Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) vor asigura paza acestora. Potrivit lui Duşa, 59.000 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de froniteră şi pompieri vor asigura paza secţiilor de votare, precum şi ordinea publică pe perioada desfăşurării alegerilor.

Ministrul a mai atras atenţia că vineri se va încheia campania electorală şi că în cursul zilei de sâmbătă este interzisă derularea de acţiuni electorale. “Atrag atenţia competitorilor electorali că MAI va aplica echidistant legea, indiferent de candidat, indiferent de formaţiunea politică, aşa cum a făcut-o de la începutul campaniei”, a precizat Mircea Duşa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS