12 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSpitalele vor putea achiziţiona şi deconta cu prioritate medicamentele care se găsesc mai greu

Spitalele vor putea achiziţiona şi deconta cu prioritate medicamentele care se găsesc mai greu

Spitalele vor putea să achiziţioneze şi să deconteze cu prioritate medicamentele care se găsesc mai greu, pentru a nu mai exista sincope, a declarat azi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii conf. dr. Alexandru Rafila, cu prilejul unei dezbateri publice privind noi reglementări pentru achiziţionarea medicamentelor mai dificil de procurat, informează agerpres.ro.

„Am propus un ordin al ministrului care să accelereze procedeele de achiziţie şi decontare a peste 100 de medicamente identificate ca fiind dificil de procurat”, a spus secretarul de stat.
Rafila a explicat că atunci când un spital are nevoie de anumite medicamente, organizează o licitaţie publică. MS, prin Direcţia de specialitate şi Agenţia Naţională a Medicamentului, va identifica medicamentele necesare, unde se produc, dacă au autorizaţie de punere pe piaţă în România, inclusiv cele de uz pediatric, iar acestea vor putea fi procurate, a arătat el.
Conf. dr. Alexandru Rafila a precizat că de la începutul anului şi până în prezent au fost date peste 50 de autorizaţii speciale pentru diferite medicamente care nu se găseau.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS