12 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBERD împrumută CFR Infrastructură cu 175 milioane euro, pentru a-şi plăti datoriile

BERD împrumută CFR Infrastructură cu 175 milioane euro, pentru a-şi plăti datoriile

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a anunţat azi că acordă un împrumut de 175 milioane euro CFR Infrastructură, pentru ca societatea de stat să-şi plătească datoriile curente, precizând că va contribui la elaborarea unui plan de restructurare detaliat, informează NewsIn. „Împrumutul va sprijini în mod special reformele de guvernanţă corporativă, ce completează şi consolidează măsurile recomandate de FMI. De asemenea, Banca va finanţa şi o analiză independentă a practicilor actuale ale operatorului feroviar şi va contribui la elaborarea unui plan de restructurare detaliat – un element cheie al reformelor sprijinite de BERD”, se arată în comuniatul BERD.

Împrumutul, distribuit în două tranşe în funcţie de măsuri specifice de reformă, este parte a programului de restructurare pentru CFR, ce totalizează 1,2 miliarde euro. Potrivit Băncii, finanţarea va ajuta CFR să-şi restructureze bilanţul, permiţând plata datoriilor curente. Acest lucru va elibera fonduri pentru investiţii esenţiale şi lucrări de întreţinere ce vizează îmbunătăţirea calităţii reţelei feroviare.
BERD a investit în modernizarea staţiilor de cale ferată în Cluj-Napoca, Iaşi, Constanţa, Craiova şi Timişoara. De asemenea, a finanţat modernizarea distribuitorului de energie electrică al CFR, CFR Electrificare. Până în prezent, BERD a investit aproximativ 500 milioane euro în sectorul transporturilor din România. Per ansamblu, de la începutul operaţiunilor în România, Banca a investit aproximativ 6 miliarde euro în peste 300 de proiecte în domeniile financiar, corporativ, infrastructură şi energie, mobilizând investiţii suplimentare de aproape 11 miliarde euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS