5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSprijin pentru dezvoltarea IMM-urilor

Sprijin pentru dezvoltarea IMM-urilor

Tinerii care vor să înceapă o afacere, dar şi managerii întreprinderilor mici şi mijlocii pot beneficia de consultanţă, cursuri, dar şi de finanţare pentru îmbunătăţirea capacităţii antreprenoriale

Suportul pentru oamenii de afaceri este asigurat prin proiectul „Stimularea sprijinului antreprenorial şi a mediului de afaceri prin îmbunătăţirea performanţelor manageriale şi antreprenoriale“ cofinanţat din Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane şi dezvoltat de Universitatea din Craiova. Programul vizează implementarea de noi tehnici şi metode de dezvoltare economică a Regiunilor Sud-Vest Oltenia şi Sud Muntenia. Vineri, a avut loc şi o conferinţă derulată la Casa Universitarilor din Craiova, la care s-au dat exemple de bună practică în domeniu atât din ţară, cât şi din străinătate. Agenţii economici prezenţi au fost informaţi despre cele două centre de consultanţă antreprenorială deschise, unul la Craiova şi altul la Târgovişte, dar şi despre cursurile de formare şi informare care să le permită punerea ideilor de afaceri în practică, dar şi susţinerea celor existente. „Workshop-urile vizează nu numai paşii pentru realizarea unei afaceri, dar şi identificarea dificultăţilor cu care se confruntă mediul economic din ţara noastră. Grupul-ţintă căruia ne adresăm este format din 925 de persoane“, a precizat Mădălina Meghişan, reprezentanta proiectului. Antreprenorii pot face schimburi de experienţă în străinătate. 25 de persoane au beneficiat deja de traininguri specializate în Spania.

Burse pentru întreprinzătorii începători

Pentru tinerii întreprinzători, proiectul a prevăzut acordarea a 20 de burse de câte 2.000 de lei lunar, dar şi a zece subvenţii în valoare de 10.000 de lei fiecare pentru demararea afacerii. „Până în prezent, au fost acordate zece astfel de burse“, după cum a precizat Mădălina Meghişan. Totodată, au fost create şi trei ghiduri de îndrumare, Ghidul Antreprenorului, care conţine şi exemple de bune practici prezentate de partenerii proiectului Eulink Pro, Global Commercium Development şi Instituto de Formacion Integral din Spania, Ghidul de iniţiere în afaceri şi un ghid pentru reorganizarea IMM-urilor. Informaţii necesare în afaceri se găsesc şi pe site-ul www.antreprenorial.ro. Site-ul a fost accesat până în prezent de persoane din 25 de ţări şi 52 de oraşe din România. Proiectul se va derula până în iunie 2013, perioadă în care va oferi sprijin şi informaţii şi despre fondurile structurale ce pot fi accesate până în 2020.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS