14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLiceul Industrial de Construcţii, după 46 de ani

Liceul Industrial de Construcţii, după 46 de ani

Şi-a început activitatea în anul 1966, cu două clase de elevi, în actualul corp de clădire al Colegiului Naţional „Nicolae Titulescu“, iar în prezent numără peste 1.400 de elevi. Acesta este, pe scurt, începutul Liceului „Matei Basarab“ din Craiova, care joi a serbat 46 de ani de existenţă, timp în care a fost supus la multe schimbări.
Înfiinţat special să răspundă la nevoia acută de forţă de muncă pentru domeniul de construcţii civile şi industriale, Liceul „Matei Basarab“ din Craiova mai păstrează astăzi doar o mică parte din specificul său: o clasă cu profil tehnician instalator în construcţii, care înainte de revoluţie îi dăduse şi titulatura de Liceul Industrial nr 7. Celelalte clase sunt pentru domeniile comerţ, economic şi tehnic. În plus, are şi elevi de învăţământ primar şi gimnazial. Trecutul şi prezentul au fost puse în balanţă joi, în cadrul festivităţii aniversare, la care au participat şi profesorii pensionari ai instituţiei.

O zi de sărbătoare

Programul festiv a început cu un recital de poezie şi concursuri pe teme ştiinţifice. Nu au lipsit nici activităţile practice. Elevii au ţinut o lecţie de gastronomie, pregătind preparate cu produse naturale, pe care le-au prezentat la standurile dispuse pe coridoarele unităţii de învăţământ. De asemenea, a avut loc şi o sesiune de referate, una dintre temele abordate fiind „Şcoala românească, între tradiţie şi actualitate“, care a adus în prim-plan rolul actual al educaţiei. În atenţia elevilor a fost pusă cu acest prilej şi maxima lui Einstein: „Şcoala trebuie să urmărească tot timpul ca tânărul să părăsească băncile ei nu ca specialist, ci ca o personalitate armonioasă“.
Carmen Rusan

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS