14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate 162 de persoane urmărite în Schengen, identificate în ultima săptămână

162 de persoane urmărite în Schengen, identificate în ultima săptămână

Un număr de 162 de persoane şi 37 de autoturisme au fost identificate de poliţiştii români şi partenerii străini, în ultima săptămână, în urma schimbului de date şi informaţii suplimentare prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul CCPI- IGPR, informează NewsIn. Autorităţile de aplicare a legii din România au localizat, în perioada 3-9 noiembrie, pe teritoriul ţării noastre, 89 de persoane ce fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de date şi informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul CCPI- IGPR.
Poliţiştii români au pus în aplicare, în perioada menţionată, 11 mandate europene de arestare şi au identificat 2 persoane semnalate ca fiind dispărute. De asemenea, poliţiştii au depistat 36 de persoane căutate în vederea participării la o procedură judiciară.
Pe teritoriul României au fost identificate 28 de autoturisme căutate de către partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cursul procedurilor penale.
În urma datelor şi informaţiilor transmise prin Biroul SIRENE România, partenerii străini au identificat 73 de persoane căutate de Poliţia Română, dintre acestea 51 fiind căutate în baza unui mandat european de arestare.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS