23.9 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrei miniştri şi secretarul general adjunct al Guvernului, în vizorul ANI

Trei miniştri şi secretarul general adjunct al Guvernului, în vizorul ANI

Trei miniştri ai guvernului Ponta, Eduard Raul Hellvig, Liviu Pop şi Ovidiu Silaghi, sunt acuzaţi de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) de conflict de interese, incompatibilitate şi venituri nejustificate, informează Mediafax.ro. Pe lista ANI se află şi secretarul general adjunct al Guvernului, Dan Mihalache, şi el declarat incompatibil. 

Potrivit NewsIn, ANI a constatat că Ovidiu Silaghi, Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, nu poate justifica 206.798 lei (aproximativ 45.955 Euro) din veniturile realizate în perioada 07.05.2012 – 15.10.2012.

Eduard Hellvig s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 07.05.2012 – 31.10.2012, întrucât a exercitat, simultan, atât funcția de Ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, cât şi funcţia de Director în cadrul S.C. SINTEZIS BIROTICA S.R.L., informează ANI.

În cazul lui Liviu Pop, actualul ministru delegat pentru Dialog Social şi fost ministru interimar al Educaţiei, ANI a constatat indicii referitoare la posibila săvârșire a infracţiunii de conflict de interese în materie penală și a infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, întrucât în calitate de ministru interimar al Educaţiei ar fi avantajat patrimonial Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI).

Secretarul general adjunct al Guvernului, Sorin Dan Mihalache, a fost găsit incompatibil de către ANI, care a constatat faptul că, pe lângă funcţia exercitată în cadrul Executivului, Mihalache a fost şi administrator la o societate comercială, fapt ce contravine Legii privind demnităţile publice.

Primul-ministru Victor Ponta a luat act de anunţul făcut de ANI privind incompatibilitatea celor patru demnitari și le-a cerut acestora ”să lămurească cât mai rapid” aceste acuzații deoarece este campanie electorală, precizând că dacă acuzaţiile se vor dovedi a fi întemeiate, cei patru nu vor mai face parte din Guvern.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS