30 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElena Costea: „Nu am nici un regret“

Elena Costea: „Nu am nici un regret“

Fostul prefect al judeţului Dolj, Elena Costea, eliberat din funcţie marţi, în urma unei decizii a Guvernului României, a vorbit, pe scurt, pentru GdS, despre acest lucru. Ea a mărturisit că nu regretă decizia luată în ceea ce priveşte acţionarea în justiţie a Primăriei Craiova în cazul chioşcarilor şi că, dacă ar mai fi pusă în aceeaşi situaţie, ar face-o din nou.

Anca Ungurenuş: Cum comentaţi decizia guvernului de a vă elibera din funcţie?
Elena Costea: Aşa cum am spus, a fost decizia premierului şi a guvernului să mă numească în funcţie şi, cum eu îndeplineam această funcţie temporar, în orice moment de la numire ştiam că acest lucru se poate întâmpla.

A.U.: Aveţi vreun regret în privinţa hotărârii pe care aţi luat-o în legătură cu demolarea chioşcurilor?
E.C.: Nu, în această privinţă nu am nici un regret. Sunt convinsă că echipa de jurişti a prefecturii a studiat cu atenţie acest aspect. Repet, nu sunt jurist de profesie, sunt profesor de matematică, dar nu puteam să nu ţin cont de părerea juriştilor. Şi vreau să vă mai spun ceva: Legea 554 pe 2004 a fost modificată în 2006, iar articolul 3, alineatul 1, spune că prefectul poate ataca direct în contencios administrativ actele emise de autorităţile administraţiilor publice locale dacă le consideră nelegale. Din moment ce noi am considerat că dispoziţiile doamnei primar sunt nelegale, legea ne permitea să facem demersul pe care noi l-am făcut. Mi-aş dori ca legiuitorul să se pronunţe şi să spună cine a avut dreptate.

A.U.: Dacă aţi fi pusă în aceeaşi situaţie, aţi lua aceeaşi decizie?
E.C.: Da.

A.U.: Cum este să nu mai aveţi în spate grija unui judeţ?
E.C.: M-am simţit puţin uşurată. Este, într-adevăr, o activitate destul de complexă. Eu cred că cei care m-au numit şi m-au susţinut au văzut că am potenţial şi, atât cât a durat mandatul meu, sper că mi-am făcut bine treaba.

A.U.: Ministrul delegat Mihai Voicu spunea că săptămâna viitoare se va lua o decizie în ceea ce vă priveşte, pentru un post de secretar de stat în Ministerul Educaţiei…
E.C.: Eu am unde să mă întorc, chiar dacă nu voi primi o altă funcţie, am ce să fac. Din păcate, am părăsit şcoala acum zece ani.

A.U.: Cum aţi colaborat cu toate instituţiile în timpul mandatului dumneavoastră?
E.C.: Am spus-o şi în cuvântul meu de mulţumire, am colaborat foarte bine cu toate structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor, pe comandanţi şi pe funcţionari i-am simţit alături, şi-au făcut datoria cu brio, zic eu, şi îi felicit pentru acest lucru.

A.U.: Cum consideraţi reacţia unor colegi de partid la auzul demiterii dumneavoastră?
E.C.: Nu ştiu cum au comentat colegii mei de partid, dar sunt colegii mei şi, chiar dacă, poate, au spus mai multe, am să-i iert.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS