17.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDosarul lui Andrei Plăcintă va fi rejudecat

Dosarul lui Andrei Plăcintă va fi rejudecat

Magistraţii Înaltei Curţii de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au admis astăzi recursul intentat de Andrei Plăcintă, fiul senatoarei Sorina Plăcintă, împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti (CAB) de condamnare la şase ani de închisoare cu executare pentru tentativă de omor, informează NewsIn. Avocaţii şi procurorul au cerut rejudecarea cazului din cauza lipsei de apărare de la această instanţă. 

Magistraţii ÎCCJ au judecat ieri recursul intentat de Andrei Plăcintă împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti, iar reprezentantul Parchetului a cerut rejudecarea apelului în dosarul în care Andrei Plăcintă a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti. Procurorul de şedinţă a arătat că motivul de recurs este admisibil, întrucât într-adevăr avocatul din oficiu a avut doar 24 de ore pentru a pregăti apărarea în apel şi că instanţa în mod greşit nu a luat în considerare motivele medicale invocate. Drept urmare, procurorul a cerut instanţei admiterea recursului intentat de Andrei Plăcintă, casarea deciziei Curţii de Apel Bucureşti şi trimiterea spre rejudecare la instanţa de apel pe motiv că nu i s-a respectat dreptul la apărare.

Fiul senatorului Sorina Plăcintă a fost trimis în judecată la începutul lunii iunie 2011, de către procurorii Parchetului Capitalei, care îl acuză de tentativă de omor calificat, tâlhărie, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, în legătură cu un incident petrecut la data de 6 decembrie 2010, pe strada Berzei din Capitală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS