5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCEZ promovează studenţii cu performanţe

CEZ promovează studenţii cu performanţe

Universitatea din Craiova a găzduit ieri primul eveniment destinat promovării performanţei din domeniul energetic universitar.
Şase studenţi de la Facultatea de Inginerie Electrică au fost felicitaţi pentru performanţa obţinută în anul universitar anterior şi vor beneficia de practică în cadrul companiei CEZ.

Evenimentul organizat de CEZ Distribuţie în parteneriat cu Primăria Craiova, Universitatea din Craiova şi Camera de Comerţ şi Industrie Dolj a fost destinat recunoaşterii publice a cursanţilor cu medii foarte bune în anul universitar anterior. Şi la această categorie au fost nominalizaţi şase tineri din anii II – IV, care sunt înscrişi la cursurile de licenţă. Este vorba de Radu Florin Marinescu, Ionuţ Adrian Cojoacă, Eusebiu Florian Bidă, Elena Durlă, Andrei Marian Săvescu şi Cătălin George Urdă. Aceştia au participat şi la conferinţa Energypedia, cea mai importantă dezbatere pe tema energiei din România, organizată de CEZ, şi au fost premiaţi în cadrul Galei Energypedia.

Stagii de practică

Ieri, tinerii au fost felicitaţi din nou, iar cu acest prilej Doina Vornicu, director executiv CEZ Distribuţie, a spus că această companie le oferă stagii de practică tuturor cursanţilor interesaţi: „Dorim să le oferim studenţilor ocazia să pună mult mai mult în practică noţiunile teoretice asimilate şi, de aceea, îmi face plăcere să anunţ că în perioada următoare compania îşi va deschide porţile studenţilor interesaţi de stagii de practică în domeniul energiei. Ştim că un parteneriat între mediul universitar, economic şi cel public local aduce cu sine beneficii pe termen lung comunităţii locale şi ne dorim să creăm o tradiţie din promovarea performanţei şi creşterea campionilor“. Necesitatea de a se pune accent pe activitatea practică a cursanţilor a fost susţinută şi de Cristian Dobre, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Dolj, prezent special la întâlnirea cu studenţii: „Este importantă pentru studenţi îmbinarea pregătirii teoretice cu practica într-o companie. La un interviu de angajare, tinerii sunt evaluaţi după ce ştiu să facă – diploma este necesară, dar în nici un caz suficientă. Îi felicit pe studenţi pentru rezultatele deosebite şi îi încurajez să se bucure de oportunitatea oferită de compania CEZ Distribuţie, a cărei iniţiativă este lăudabilă“.

Colaborarea se adânceşte
prin cercetare

Prorectorul Universităţii, prof. univ. dr. Cezar Spânu, a anunţat la rândul său că parteneriatul cu Grupul CEZ este strategic și se desfăşoară de mai mulţi ani şi devine tot mai fructuos, în sensul că se va adânci şi prin activităţi de cercetare. „În cadrul infrastructurii de cercetare, care se construieşte, s-au prevăzut două laboratoare pentru studii în domeniul energiei, ceea ce reprezintă un beneficiu atât pentru cursanţi, cât şi pentru companie“, a subliniat prorectorul. De asemenea, decanul Facultăţii de Inginerie Electrică a anunţat că, pentru o mai bună pregătire a studenţilor în domeniul energiei, se vor introduce noi discipline de studiu, care să-i pună la curent cu ultimele noutăţi în acest domeniu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS