22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimele convenţii individuale cu furnizorul de căldură

Primele convenţii individuale cu furnizorul de căldură

Furnizorul de căldură al oraşului, SC Termo Craiova SRL, a încheiat primele convenţii individuale cu proprietarii. Este vorba doar de proprietarii din blocul 201 E din Craioviţa Nouă, care vor avea din această iarnă contorizare individuală şi, prin urmare, şi facturare individuală. „Este primul bloc din Craiova care încheie cu noi convenţii individuale. Pentru că aici este un bloc experimental, s-au pus contoare la fiecare apartament. Pentru a putea să le furnizăm căldură şi să le facturăm consumul, trebuie să avem încheiate contracte cu beneficiarii“, a precizat Nicolae Degeratu, directorul SC Termo Craiova SRL.
În privinţa facturării, Termo încă nu poate face calculul consumului individual pentru că nu are licenţă pentru implementarea softului necesar repartizării costurilor. În acest sens, societatea a apelat la una dintre firmele de repartitoare din Craiova. „Citirea contoarelor o face Termo, este citire radio la distanţă, care se face şi din PT. Nouă ne revine partea de repartizare a costurilor pentru că nu au în prezent licenţă pentru softul necesar calculelor. Acestea sunt ulterior transmise către Termo, care întocmeşte factura şi o distribuie abonatului“, a precizat Mihai Roncea, reprezentantul firmei de repartitoare. La această dată, furnizorul de căldură al oraşului a făcut citirea consumurilor pentru luna octombrie.

Plată individuală, debranşare individuală

Facturarea individuală dă posibilitatea abonaţilor să-şi achite consumul atât la asociaţia de proprietari, cât şi la casieriile SC Termo Craiova SRL, după cum a precizat directorul societăţii.
În schimb, pentru restanţierii din blocul 201 E vin zile grele, deoarece preşedintele asociaţiei, Marin Bobu, a solicitat furnizorului debranşarea acestora. „Avem în bloc patru proprietari cu debite mari. Am făcut către Termo o cerere prin care îi avertizăm cu privire la restanţieri. Acum au posibilitatea să-i debranşeze individual fără să-i afecteze pe ceilalţi vecini“, este de părere preşedintele Asociaţiei nr. 37 Craioviţa Nouă, Marin Bobu.
Reprezentanţii SC Termo SRL se arată însă reticenţi faţă de această măsură, poate şi din interesul de a nu-i descuraja pe craiovenii care intenţionează să încheie pe viitor convenţii individuale. „Debranşarea va fi ultima măsură luată în ceea ce-i priveşte pe restanţieri. Există căi legale prin care îi putem convinge să-şi plătească debitele către noi. În cazul celor din blocul 201 E, abia am încheiat convenţiile cu ei şi să-i debranşez?“, afirmă directorul SC Termo Craiova SRL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS