32.8 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMircea Diaconu: "Mă retrag din viaţa asta politică imediată"

Mircea Diaconu: „Mă retrag din viaţa asta politică imediată”

Actorul Mircea Diaconu, senator PNL, a declarat, marţi, că se retrage din viaţa politică, că revine la statutul lui de cetăţean simplu, precum şi la maşina lui de suflet, un ARO 10, precizând că în cinci zile începe un film – „Cu buletinul la Paris” – în care va avea rolul principal, conform rtv.net.
Mircea Diaconu s-a prezentat marţi dimineaţă la sediul Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţiei, pentru a fi audiat în legătură cu acuzaţiile ce i se aduc de procurori ca urmare a încheierii unor contracte în calitate de director de teatru cu soţia sa.
Reclamat procurorilor de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI) pentru că actorul s-ar afla în conflict de interese, anchetatorii Parchetului instanţei supreme au extins cercetările în cazul actualului ministru al Culturii, Mircea Diaconu (senator la momentul declanşării anchetei-n.r.), şi au început urmărirea penală împotriva sa pentru că, în calitate de director la Teatrul Nottara, şi-a ajutat soţia (actriţa şi regizoarea Diana Lupescu-n.r.) să primească anumite contracte.
În 2011, inspectorii ANI au sesizat Parchetul ICCJ în legătură cu incompatibilitatea în care s-ar fi aflat pe atunci senatorul Mircea Diaconu, care ocupa simultan şi funcţia de director al Teatrului Nottara din Bucureşti. ANI a reclamat totodată şi un posibil conflict de interese în care s-ar fi aflat Diaconu, care, din poziţia de director al teatrului, a promovat-o pe soţia sa în funcţia de regizor artistic al instituţiei, realizând, potrivit procurorilor, „în mod direct un folos material pentru soţia sa”.
Pentru aceste fapte procurorii au început, în 4 ianuarie 2012, urmărirea penală împotriva lui Diaconu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS