25.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMehedinţi: Alte trei persoane arestate în dosarul de evaziune fiscală s-au predat Poliţiei

Mehedinţi: Alte trei persoane arestate în dosarul de evaziune fiscală s-au predat Poliţiei

Trei persoane date în urmărire naţională după ce pe numele lor au fost emise mandate de arestare preventivă în dosarul de evaziune fiscală cu prejudiciu de 12 milioane de euro, în care este cercetat şi omul de afaceri Constantin Bădescu, s-au predat ieri Poliţiei, informează NewsIn. Poliţia continuă cercetările pentru găsirea celei de-a patra persoane, Ioan Claudiu Lupu, din Strehaia, pe numele căruia instanţa a emis, vineri noaptea, mandat de arestare preventivă, acesta fiind dat în urmărire naţională.

Mihai Florin zis „Murgu”, Mihai Niţă şi Mihai Stelică zis „Ţelină”, din Strehaia, s-au prezentat ieri la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Mehedinţi însoţiţi de către avocatul lor. Cei trei bărbaţi fuseseră daţi în consemn la frontieră şi în urmărire generală, după ce nu au fost găsiţi la domiciliu. Bădescu s-a predat şi el Poliţiei sâmbătă după-amiază.

Hotărârea privind arestarea preventivă a omului de afaceri Constantin Bădescu şi a altor patru inculpaţi a fost pronunţată de Tribunalul Mehedinţi în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 1.00, după ce mandatele de reţinere ale acestora expiraseră. Cei cinci au plecat din clădirea Tribunalului Mehedinţi după ce s-au terminat audierile, aproape de miezul nopţii. După pronunţarea sentinţei, avocaţii au formulat recurs împotriva măsurii arestării preventive, recursul urmând să fie judecat de magistraţii Curţii de Apel Craiova.

Constantin Bădescu este cercetat, alături de alte şase persoane, sub acuzaţia de constituire a unui grup infracţional organizat, aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, înşelăciune, spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi evaziune fiscală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS