12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFilat și Arafat au discutat despre implementarea SMURD în Republica Moldova

Filat și Arafat au discutat despre implementarea SMURD în Republica Moldova

Premierul Vlad Filat, Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, şi Ioan Baş, şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, au discutat astăzi, la Chișinău, despre implementarea Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD) în R. Moldova, relatează TV7.md citată de NewsIn. ”Suntem conştienţi de necesitatea creării unui astfel de serviciu în ţara noastră. Din discuţiile pe care le-am avut cu angajaţii Ministerului Sănătăţii, aceştia au apreciat pozitiv experienţa SMURD în gestionare a situaţiilor de urgenţă. Parteneriatul nostru în ceea ce ţine de implementarea acestui proiect va fi bazat pe acţiuni concrete, nu doar discuţii”, a declarat Filat.
La rândul său, Raed Arafat a menţionat că autorităţile române îşi manifestă interesul faţă de acordarea asistenţei în cadrul creării SMURD în Republica Moldova, iar la etapa iniţială ar putea fi puse în aplicare proiecte-pilot.
Totodată, Republica Moldova ar putea beneficia de un elicopter şi maşini de descarcerare, în cadrul parteneriatului de cooperare moldo-român.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS