21.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDan Diaconescu, explicaţii la DNA cu privire la licitarea acţiunilor Oltchim Râmnicu Vâlcea

Dan Diaconescu, explicaţii la DNA cu privire la licitarea acţiunilor Oltchim Râmnicu Vâlcea

Dan Diaconescu s-a prezentat în această dimineaţă la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru a da explicaţii cu privire la licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, după ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat, deşi nu a dovedit că deţine această sumă. Potrivit Mediafax.ro, Diaconescu a venit însoţit de doi avocaţi, spunând că nu ştie pentru ce a fost chemat la DNA. Dan Diaconescu a declarat, la ieşirea de la DNA, că a aflat conţinutul plângerii formulate împotriva sa legate de licitarea acţiunilor Oltchim, urmând a reveni în faţa procurorilor după ce reclamaţia sa se va conexa cu cea a lui Remus Vulpescu, fostul şef al Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI).

În 22 octombrie, Remus Vulpescu a dat o amplă declaraţie în faţa procurorilor anticorupţie în legătură cu eşecul privatizării Oltchim, arătând că, atunci când a apărut oferta lui Dan Diaconescu, statul era în proceduri de aducere de fonduri pentru plata angajaţilor şi repornirea unităţii. Întrebat care este paguba produsă prin neprivatizarea Oltchim şi în ce constă ea, Vulpescu susţinea că aceasta se ridică la aproximativ 200-300 milioane de lei, respectiv suma pachetului de acţiuni. În legătură cu natura pagubei, Vulpescu arăta că, în acest caz, nu este vorba despre o pagubă neapărat materială, ci de un grav dezechilibru adus instituţiilor statului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS