17.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: Peste o sută de preoţi, la prima conferinţa preoţească de toamnă

Craiova: Peste o sută de preoţi, la prima conferinţa preoţească de toamnă

Aproximativ 120 de preoţi din Protoieria Craiova Sud au fost prezenţi astăzi, începând cu ora 9.30, la prima conferinţă preoţească din seria conferinţelor de toamnă care se desfăşoară în Arhiepiscopia Craiovei în perioada 1-13 noiembrie. Întrunirea, prezidată de Înalt Preasfinţitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, s-a desfăşurat la Centrul de restaurare, conservare patrimoniu şi vizualizare al Facultăţii de Teologie. În cadrul acesteia, părintele Ion Resceanu, de la Biserica Mântuleasa, a susţinut un referat pe tema Taina Sfântului Maslu şi îngrijirea bolnavilor, urmat de discuţii pe marginea acestui subiect. 

„Prin Sfântul Maslu, nu trebuie să privim doar la vindecarea trupească, ci ne rugăm pentru iertarea păcatelor. Lucrarea terapeutică a Tainei Sfântului Maslu priveşte în principal spre suflet şi apoi, în proximitatea imediată, spre trupul nostru. Este important de ştiut că noi, având grijă de bolnavi, împlinim porunca Mântuitorului de a-i cerceta pe cei bolnavi. Trebuie să îi cunoaştem, să îi mângâiem şi să fim cu multă luare – aminte pentru că bolnavul este deja suferind, să nu îi creştem suferinţa prin nepăsare”, a precizat ÎPS Irineu.
Conferinţele preoţeşti vor continua luni, 5 noiembrie, când se vor întruni preoţii din Protoieria Craiova Nord, marţi, 6 noiembrie, preoţii din Protoieria Băileşti, pe 12 noiembrie preoţii din Protoieriile Târgu Jiu Nord şi Sud, iar pe 13 noiembrie preoţii din Protoieria Târgu Cărbuneşti. Conferinţele se desfăşoară în contextul declarării de către Sfântul Sinod a anului 2012, An al Tainei Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor şi vor consta în prezentarea unui referat urmat de discuţii şi dezbateri pe marginea temei prezentate. De asemenea vor fi abordate şi probleme legate de activităţile curente, pastoral – misionare şi social – administrative de la nivelul parohiilor. Conferinţele vor fi prezidate de Înalt Preasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei şi vor fi precedate de săvârşirea Sfintei Liturghii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS