18.4 C
Craiova
sâmbătă, 21 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCampanie pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie, lansată de Ministerul Muncii

Campanie pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie, lansată de Ministerul Muncii

Ministerul Muncii a lansat azi o campanie de conştientizare şi sensibilizare a opiniei publice privind prevenirea şi combaterea violenţei în familie, care urmăreşte schimbarea modului în care comunitatea percepe acest fenomen, informează NewsIn.

De asemenea, campania vizează creşterea gradului de implicare a comunităţii, precum şi sensibilizarea autorităţilor locale de a se implica în prevenirea şi combaterea fenomenului prin mobilizarea resurselor de care dispun.În cadrul campaniei vor mai avea loc şapte conferinţe regionale pe teme specifice legate de prevenirea şi combaterea violenţei în familie. De asemenea, va mai fi organizată o conferinţă naţională la sfârşitul campaniei, pe data de 20 decembrie. Tot în cadrul campaniei vor mai avea loc 35 de evenimente stradale de tip caravană pe trei rute diferite. Scopul acestora va fi conştientizarea membrilor comunităţii şi a victimelor violenţei în familie cu privire la gravitatea acestui fenomen, măsurile de protecţie şi cadrul legislativ existent referitor la promovarea şi protecţia drepturilor acestora.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS