30 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAjutorul de urgenţă promis de Guvern angajaţilor Oltchim va fi acordat în decembrie, într-o tranşă

Ajutorul de urgenţă promis de Guvern angajaţilor Oltchim va fi acordat în decembrie, într-o tranşă

Guvernul a modificat azi hotărârea prin care acorda un ajutor de urgenţă, de 1.400 lei, angajaţilor de la Oltchim, în sensul că ajutorul va fi dat într-o singură tranşă, în luna decembrie şi nu în două tranşe, în octombrie şi noiembrie, cum a fost stabilit anterior, informează NewsIn.

„Guvernul a adoptat o Hotărâre prin care plata unor ajutoare de urgență pentru sprijinirea materială a familiilor salariaților de la SC Oltchim S.A. Râmnicu Vâlcea se va face într-o singură tranșă, în luna decembrie 2012”, a anunţat Executivul, pe site-ul oficial.
„Această Hotărâre a fost luată deoarece nu a fost suficient timp pentru realizarea tuturor procedurilor administrative de deschidere a creditelor bugetare aferente primei tranșe a ajutorului de urgență aprobat”, explică sursa citată.
Hotărârea aprobată azi modifică HG nr. 975/2012 privind acordarea unor ajutoare de urgență, prin care Guvernul Ponta stabilea că angajaţii de la Oltchim vor primi un ajutor de urgenţă de 1.400 lei. „Suma acordată cu titlu de ajutor de urgenţă este de 1.400 lei şi se plăteşte de către agenţiile pentru plăţi şi inspecţie socială judeţene în a căror rază teritorială domiciliază persoanele beneficiare, în două tranşe egale, în lunile octombrie şi noiembrie 2012”, se precizează în HG 975/2012.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS