30.9 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVâlcea: Proteste la Oltchim după ce instanţa a respins înregistrarea actelor privind conducerea sindicatului

Vâlcea: Proteste la Oltchim după ce instanţa a respins înregistrarea actelor privind conducerea sindicatului

Aproape 200 de salariaţi ai Oltchim protestează la această oră faţă de decizia Judecătoriei Râmnicu Vâlcea, care a respins înregistrarea documentelor Sindicatului Liber privind revocarea preşedintelui sindicatului, Mihai Diculoiu, şi a Biroului executiv şi numirea unei noi conduceri a sindicatului, informează Mediafax. Potrivit preşedintelui interimar al Sindicatului Liber Oltchim, Corneliu Cernev, instanţa nu a judecat pe fond solicitarea şi a invocat faptul că în statutul sindicatului nu există titulatura de „birou executiv interimar”.
„Practic ne-a fost respinsă înregistratea demersului nostru în registrul judecătoresc pentru ca acesta să ajungă în faţa magistraţilor pentru a putea fi soluţionat. S-a invocat faptul că în statutul sindicatului nu există titulatură de birou executiv interimar. Acum o să desemnăm un birou executiv care să nu aibă această denumire şi o să depunem din nou actele la Judecătorie pentru ca instanţa să soluţioneze această cauză. Deci nu este vorba despre o revenire a lui Mihai Diculoiu la conducerea sindicatului. Dânsul şi întregul birou executiv al sindicatului au fost revocaţi”, a declarat Corneliu Cernev.
La această oră, salariaţii protestează în sala de şedinţe din pavilionul administrativ al combinatului Oltchim.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS