22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFotbal - Liga Campionilor: Galatasaray - CFR Cluj 1-1

Fotbal – Liga Campionilor: Galatasaray – CFR Cluj 1-1

CFR Cluj a terminat la egalitate cu formaţia turcă Galatasaray Istanbul, 1-1 (1-0), marţi seara, pe stadionul ”Ali Sami Yen”, într-un meci din cadrul Grupei H a Ligii Campionilor la fotbal, informează Agerpres.
Fără Sougou, CFR a reuşit să smulgă un punct important, după un meci foarte dificil, în care a deschis scorul graţie autogolului semnat de camerunezul Dany Nounkeu (19), cu contribuţia lui Pantelis Kapetanos, Galata egalând spre final, prin Burak Yilmaz (77). CFR a jucat mai mult de o oră în 10 oameni, după eliminarea uruguayanului Aguirregaray (28), şi a scăpat cu bine şi de penalty-ul executat de Felipe Melo şi apărat de Felgueiras (35).
Pe o ploaie torenţială şi un teren foarte greu, CFR a început excelent meciul şi a avut două ocazii în primele trei minute, prin Bastos: mai întâi brazilianul a reluat alături centrarea lui Camora (2), după care a tras din întoarcere pe lângă ţintă (3).
CFR a dat lovitura în min. 19, la o acţiune purtată de Camora, care a centrat în careu, Kapetanos a reluat spre poartă, iar mingea s-a dus în plasă din fundaşul Nounkeu.
Galata a avut o posesie covârşitoare, a atacat continuu, dar steril poarta lui Felgueiras, fără a-şi crea totuşi ocazii clare de gol. Piccolo l-a umplut de sânge pe Elmander (22), cu o lovitură de cot nesesizată de arbitru, dar suedezul şi-a plătit apoi datoria, din nou fără ca Tagliavento să observe.
Un moment delicat s-a petrecut în min. 28, când Aguirregaray a primit al doilea cartonaş galben şi a lăsat campioana României în 10 oameni. Felgueiras a respins foarte bine un şut al lui Hamit (29), după care CFR a fost sancţionată apoi cu penalty în min. 34, pentru henţ la Sepsi, dar portarul Felgueiras a apărat şutul lui Felipe Melo.
”Cim Bom” a reuşit un forcing în debutul reprizei secunde, dar şutul lui Selçuk Inan a fost prins de Felgueiras (47), Riera a tras pe lângă poartă (50), iar Umut Bulut nu a putut relua din faţa porţii (51).
Galatasaray a abuzat de centrări în careul campioanei României, dar fundaşii lui Ioan Andone s-au achitat bine de sarcini. În avanposturi, dată inferioritatea numerică a ardelenilor, Kapetanos şi Bastos au fost prea izolaţi şi nu au reuşit să finalizeze vreuna dintre oportunităţile create, cel mai serios adversar fiind chiar terenul greu.
Echipa lui Terim a mai avut ocazii destul de bune prin Burak Yilmaz (58), care a alunecat în careu, şi prin Selçuk Inan (76), şut prins de Felgueiras. Galatasaray a restabilit egalitatea în min. 77, prin Burak Yilmaz, cu capul, în urma centrării lui Amrabat.
Galata a mai avut o ocazie bună în min. 84, când a avut o lovitură liberă de la 18 metri, dar Selçuk Inan a trimis peste poartă. Ultima ocazie a gazdelor a fost un şut în plasa laterală (gol turcesc!), al lui Burak Yilmaz, în min. 90+1.
CFR şi Galatasaray se vor întâlni din nou în următoarea etapă a grupelor, pe Cluj-Napoca, pe 7 noiembrie. Felipe Melo va fi suspendat pentru acel meci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS