11.4 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCandidaţii PDL şi UNPR pentru CNA au fost respinşi în comisiile de cultură

Candidaţii PDL şi UNPR pentru CNA au fost respinşi în comisiile de cultură

Candidații propuși de PDL și UNPR pentru funcția de membru titular în CNA, Ioan Onisei, respectiv Avram Crăciun, au primit astăzi aviz negativ în comisiile reunite de cultură care au audiat opt candidați pentru șase funcții de titular, au declarat pentru NewsIn surse parlamentare.
Candidații, atât cei cu aviz negativ, cât şi cei cu aviz favorabil, urmează să fie votați în plenul reunit de la ora 10.00 pentru un mandat de șase ani.
PSD i-a propus ca titulari pe Maria Monica Gubernat (consilier la grupul parlamentar PSD) și Răsvan Popescu (președintele CNA), iar ca supleant pe Gheorghe Bădășoiu, din partea PDL a fost propus Ioan Onisei ca membru titular și Marius Cristian Iurașcu (supleant). PNL l-a propus pe Viorel Vasile Buda (titular) și Nicoleta Ioana Nicolae (supleant), UDMR pe Lorand Turos (titular) și Orsolya Eva Boros (supleant), iar UNPR pe Crăciun Avram (titular). Președinția i-a propus pe Florin Gabrea (titular) și Mircea Valeriu Deacă (supleant, actual membru CNA), iar din partea Guvernului au fost propuși Laura Corina Georgescu (titular) și Alexandru Ion Giboi (supleant).
Mandatele a 6 din cei 11 membri ai CNA expiră pe 19 decembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS