14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateProgram educaţional pentru protecţia mediului, în Oltenia

Program educaţional pentru protecţia mediului, în Oltenia

Unităţile de învăţământ preuniversitar sunt invitate să se înscrie, până pe 9 noiembrie, în programul educaţional de protecţie a mediului „Patrula de reciclare“, iniţiat de Asociaţia Română pentru Reciclare – RoRec. Programul se desfăşoară în Bucureşti şi în mai multe judeţe din ţară, inclusiv în cele din Oltenia – Dolj, Gorj, Olt, Mehedinţi şi Vâlcea. Realizat de RoRec în parteneriat cu primăriile şi Inspectoratele Şcolare Judeţene, proiectul „Patrula de reciclare“ reprezintă un program educaţional de protecţie a mediului, centrat pe colectarea şi reciclarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE) în unităţile de învăţământ. Proiectul urmăreşte încurajarea obiceiului de colectare selectivă a acestui tip de deşeuri pentru a contribui la atingerea obiectivelor cantitative impuse de normele europene, anume de patru kilograme/locuitor/anual, ajută elevii să înţeleagă unele dintre cauzele poluării mediului şi să conştientizeze faptul că reducerea acestora depinde de fiecare dintre noi, invitându-i să devină ambasadorii acestui mesaj ecologic în comunităţile lor.
Unităţile de învăţământ din judeţele menţionate interesate de program, metodologia de înscriere şi regulamentul Patrulei de reciclare sunt invitate să acceseze pagina de internet a RoRec şi pagina facebook Patrula de reciclare. Înscrierea în program se va putea face până pe 9 noiembrie 2012.
Prima ediţie a Patrulei de Reciclare s-a încheiat în luna iunie a acestui an, cu rezultate notabile: peste 17.000 de copii şi adolescenţi din 206 şcoli şi grădiniţe din şapte judeţe au reuşit să colecteze, împreună, peste 42.000 de kilograme de DEEE, au conceput şi pus în practică sute de activităţi de conştientizare şi promovare a colectării responsabile. Recordul este deţinut de Şcoala „George Emil Palade“ din Ploieşti, care a strâns 2.596,6 kilograme de DEEE, cea mai mare cantitate colectată de o unitate de învăţământ din ţară.
Click News

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS