16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateColegiul „Elena Cuza“ poate fi salvat prin troc

Colegiul „Elena Cuza“ poate fi salvat prin troc

Conducerea Primăriei Craiova a precizat, ieri, că în prezent nu sunt bani pentru a plăti datoriile la chirie pe care le are Colegiul Naţional „Elena Cuza“. Singura soluţie de moment este să propună Mitropoliei Olteniei, proprietara clădirii în care învaţă 700 de elevi, un schimb cu alt imobil.
„Consiliul local ar fi trebuit să plătească banii, dar până acum nu a achitat nimic şi s-a acumulat o datorie de 600.000 de lei. Din păcate, în conturile Primăriei Craiova sunt doar 17 lei. O să le propunem celor de la Mitropolie să le dăm un alt spaţiu, în schimbul clădirii colegiului. Negocierile vor fi clar grele pentru că vorbim despre o clădire situată la kilometrul 0 al oraşului“, a spus primarul. Imobilul se află în strada Mihai Viteazul nr. 2 şi reprezintă prima Şcoală de Fete din Ţara Românească, plăcuţa fiind pusă printr-un ceremonial oficial organizat de mitropolitul Teofan.

Televiziune pe locul primei şcoli de fete?

Potrivit cadrelor didactice ale şcolii, există mai multe zvonuri legate de ce vrea să facă Mitropolia în clădirea Colegiului Naţional „Elena Cuza“, fiind vehiculate trei variante: televiziune, şcoală pentru preoţi sau radio. Pentru eliberarea imobilului, şcoala a fost dată în judecată, solicitându-se plata sumelor restante. Totodată, în hotărârea judecătorească definitivă şi irevocabilă din 2010 este prevăzut ca spaţiul să fie închiriat doar până în octombrie 2012. Dacă se va lua această măsură, conducerea unităţii de învăţământ trebuie să găsească un alt spaţiu unde să-i găzduiască pe elevii de gimnaziu, ceea ce acum este aproape imposibil. „Sunt 700 de elevi, nu avem unde să-i mutăm rapid. Şi este, totuşi, o şcoală de prestigiu“, a spus Liviu Cotfasă, directorul adjunct al colegiului. De altfel, odată cu evacuarea se pierde şi cea mai importantă clădire pentru istoria învăţământului preuniversitar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS