18.7 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate56 de percheziţii la o grupare care făcea contrabandă cu produse petroliere

56 de percheziţii la o grupare care făcea contrabandă cu produse petroliere

Procurorii DIICOT Iaşi şi ofiţeri din cadrul BCCO Iaşi şi Bacău efectuează în această dimineaţă, 56 de percheziţii în locuinţe şi la sediile unor firme din Bucureşti şi cinci judeţe, pentru destructurarea unei grupări specializate în contrabandă cu produse petroliere, cu un prejudiciu de 1,5 milioane lei, conform Newsin.
Percheziţiile au loc la locuinţele învinuiţilor, precum şi la sediile unor societăţi comerciale din Bucureşti şi judeţele Iaşi, Bacău, Prahova, Bistriţa-Năsăud şi Constanţa.
Potrivit DIICOT, grupul infracţional organizat, constituit din 35 de persoane, acţiona pe raza judeţelor Iaşi şi Bacău, fiind specializat în săvârşirea infracţiunilor de contrabandă cu produse petroliere, evaziune fiscală şi spălare de bani.
În fapt, liderii grupării, prin intermediul a şapte societăţi comerciale din municipiile Bacău, Iaşi şi Bucureşti, au procedat la comercializarea fără documente legale a importante cantităţi de motorină, aceste societăţi înregistrând achiziţii şi respectiv livrări fictive de combustibil lichid uşor – C.L.U. şi motorină, de la şi către firme tip ”fantomă”. În această modalitate a fost introdusă în ţară cantitatea de aproximativ 3.500 tone motorină, prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională ca urmare a neplăţii taxelor aferente fiind estimat la suma de 1.500.000 de euro.
La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Iaşi vor fi conduse 35 de persoane în vederea audierii, urmând ca după finalizarea audierilor să fie dispuse măsurile legale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS