20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFord a depăşit 10.000 de maşini B-Max

Ford a depăşit 10.000 de maşini B-Max

Cu o medie de aproximativ 500 de maşini zilnic, Ford B-Max începe să mişte fabrica auto din Craiova. În septembrie, B-Max a fost pe locul al doilea pe ţară ca vehicule exportate, devansând Dacia Sandero şi Logan.

Din iunie şi până la finalul lunii septembrie, Ford a produs la Craiova aproximativ 10.000 de vehicule din noul model pe platformă B, Ford B-Max, potrivit unor surse din cadrul fabricii. În ultimele zile s-a ajuns la 500 de maşini pe zi, în cele două schimburi care lucrează în fabrică, ceea ce înseamnă că până în prezent volumul producţiei de vehicule ajunse la Craiova este şi mai mare.
Ford B-Max a devenit în septembrie al doilea automobil de export al României, după Dacia Duster, depăşind Dacia Sandero şi Dacia Logan, reiese dintr-un comunicat de presă al Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA) din România, preluat de Hotnews. În septembrie, fabrica Ford a exportat 7.895 de unităţi B-Max, produse la Craiova. Potrivit APIA, Dacia Duster rămâne în continuare cel mai exportat autovehicul produs în România, cu 12.162 de unităţi livrate peste graniţă luna trecută. După Duster urmează Ford B-Max, iar pe locul al treilea se situează Sandero, cu 6.729 unităţi exportate. Dacia Logan figurează pe locul patru în rândul modelelor exportate, cu 6.615 unităţi livrate pe piaţa externă. Pe primele nouă luni ale anului, în România s-au produs 239.153 de autovehicule, din care 98% au ajuns peste hotare. În luna septembrie au fost fabricate 36.679 de unităţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS