12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRusia ar recunoaște Transnistria dacă Republica Moldova și-ar pierde suveranitatea sau neutralitatea

Rusia ar recunoaște Transnistria dacă Republica Moldova și-ar pierde suveranitatea sau neutralitatea

Rusia ar putea recunoaște independența Transnistriei în momentul care Republica Moldova își va pierde suveranitatea sau statutul de țară neutră, a declarat ambasadorul cu misiuni speciale al Ministerului rus de Externe, Serghei Gubarev, la o conferință de presă la Tiraspol.

”În cazul pierderii suveranității sau neutralității Republicii Moldova, Federația Rusă se va reîntoarce la problema realizării dreptului la auto-determinare a regiunii transnistrene”, a spus Gubarev potrivit NewsIn.
Oficialul rus a declarat că părțile trebuie să elaboreze un plan final de reglementare a conflictului transnistrean în baza unui compromis. ”Scopul negocierilor este construirea în continuare a co-existenței Tiraspolului și Chișinăului. Ce formă și ce model vor fi alese trebuie să decidă Tiraspolul și Chișinăul. Cheia problemei transnistrene se află nu la Moscova, nu la Kiev, nu la Viena, nu la Bruxelles, nu la Washington. Cheia pentru rezolvarea problemei transnistrene se află la Chișinău și Tiraspol”, a precizat Gubarev.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS