14.6 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateZiua Porţilor Deschise la ISU Olt

Ziua Porţilor Deschise la ISU Olt

13 octombrie este Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale, potrivit Rezoluţiei 64/200 din 21 decembrie 2009, adoptată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite. Având în vedere că anul acesta 13 octombrie este într-o zi de sâmbătă, activităţile dedicate acestei zilei se vor desfăşura în data de 12 octombrie. Cu această ocazie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Olt a realizat un material informativ care va fi prezentat în instituţiile de învăţământ din municipiul Slatina şi din judeţ iar vineri, 12 octombrie, între orele 1100 şi 1300, în toate subunităţile ISU Olt se va desfăşura «Ziua Porţilor Deschise» unde aşteptăm aproximativ 300 de elevi din şcolile şi grădiniţele oltene, cărora le vor fi prezentate mijloacele de intervenţie în caz de dezastre naturale şi modalitatea de folosire a acestora. 

Prin dezastre naturale se înţeleg fenomenele naturale de origine geologică sau meteorologică, ori îmbolnăvirea unui număr mare de persoane sau animale, produse în mod brusc, ca fenomene de masă, provocând pierderi de vieţi omeneşti, pagube materiale şi degradarea mediului ambiant. Pe teritoriul judeţului nostru dintre riscurile naturale ce se pot manifesta amintim: cutremurele, alunecările şi prăbuşirile de teren, inundaţiile, seceta şi fenomenele meteorologice periculoase (înzăpeziri, furtuni, îngheţ).
Studiile efectuate la nivel mondial arată că numărul oamenilor care vor avea de suferit de pe urma dezastrelor naturale va creşte până în 2015cu 50%. România se află printre statele care prezintă un risc foarte ridicat de producere a unor dezastre naturale, într-un clasament al ONU din anul 2010.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS