32.8 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFinancial Times: UE înăspreşte condiţiile de aderare ca urmare a nerespectării statului de drept în România

Financial Times: UE înăspreşte condiţiile de aderare ca urmare a nerespectării statului de drept în România

Uniunea Europeană (UE) va înăspri procesul de aderare pentru statele candidate în urma recentelor încălcări ale statului de drept din noile state membre precum România care au subminat principiile democratice de bază ale uniunii, relatează Financial Times citat de Mediafax.

Comisia Europeană a adăugat de asemenea noi măsuri de control şi standarde pentru a monitoriza progresele candidaţilor, asumându-şi puterea de a opri procedurile de aderare dacă există dovezi că un stat candidat nu îndeplineşte reformele necesare.
Stefan Fule, comisarul UE pentru extindere, a recunoscut că Bruxelles-ul învaţă din greşelile făcute în cadrul procesului de aderare pentru Ungaria şi România.
„Lecţiile învăţate din aderările anterioare subliniază importanţa unei atenţii sporite asupra acestor domenii şi îmbunătăţirea calităţii procesului”, arată un raport al comisiei ce analizează politica de extindere a UE.
„Este important să abordăm statul de drept şi nu doar prin bifarea unor standarde ci prin progresul realizat”, a adăugat acesta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS