23.1 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateElevii rămân fără vacanţă de Paşte

Elevii rămân fără vacanţă de Paşte

Noul an şcolar a început cu o săptămână mai târziu. Vacanţa prelungită îi va costa scump pe elevi.  În loc să petreacă sărbătorile pascale în tihnă, așa cum sunt obișnuiți, copiii va trebui să se reîntoarcă la ore în a treia zi de Paște.
Modificarea a fost făcută de curând de ministrul educaţiei, Ecaterina Andronescu, care a trebuit să regândească în întregime structura anului școlar. În urma calculelor făcute la Ministerul Educației, copiii vor beneficia de o singură săptămână liberă, în perioada 6-14 aprilie, considerată a fi vacanță de primăvară, dar nu și de Paște, sărbătoare care va fi pe 5 mai 2013.
Reprezentanții ministerului au precizat, printr-un comunicat de presă, că nu e nimic în neregulă cu structura anului școlar 2012-2013. Potrivit acestora, faptul că vacanța de primăvară era, în trecut, programată în perioada Paștelui, este doar o coincidență și nu o tradiție bătută în cuie. Mai mult, aceştia spun că, prin regândirea structurii anului şcolar, elevii se vor bucura de mai mult timp liber, căci, pe lângă vacanţa de primăvară, aceștia vor avea liber, şi în prima, și a doua zi de Paște.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS