28.3 C
Craiova
sâmbătă, 15 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAgenţia Antidrog Americană a dat României 400.000 dolari proveniţi din confiscarea de averi ilicite

Agenţia Antidrog Americană a dat României 400.000 dolari proveniţi din confiscarea de averi ilicite

Agenţia Antidrog Americană a acordat azi Ministerului Justiţiei şi Ministerul Administraţiei şi Internelor suma de 400.000 de dolari, care provine din recuperarea unor bunuri realizate illicit într-un caz la a cărui soluţionare autorităţile române au avut o contribuţie semnificativă, informează NewsIn. Astfel, ambasadorul SUA în România, Mark Gitenstein, a arătat că suma de bani a fost confiscată ca urmare a succesului acţiunii în justiţie împotriva membrilor organizaţiei de trafic de droguri Fanchini, pentru anchetarea căreia partea americană a colaborat cu autorităţile române. „Dorim să recunoaştem în primul rand sprijinul vital acordat de Poliţia Română pe tot parcursul acestei complexe anchete. Reacţia sa promtă şi colaborarea oferită au fost nepreţuite în destructurarea acestei vaste operaţiuni de trafic de droguri şi spălare de bani. Grupul infracţional menţionat îşi desfăşura activitatea nu doar în România şi Europa de Est, ci la nivel mondial. S-au descoerit complici în America de Sud, Statele Unite ale Americii şi Europa de Vest”, a spus Gitenstein.

Ambasadorul SUA a mai arătat că o parte din bani vor merge către Oficiul Naţional de Prevenire a Criminalităţii şi Cooperare pentru Recuperarea Creanţelor provenite din Infracţiuni din cadrul Ministerului Justiţiei, iar cealaltă, către Structura Antidrog a Poliţiei Române.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS