17.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAderarea României la Schengen, discutată de Mircea Duşa cu comisarul european Cecilia Malmstrom

Aderarea României la Schengen, discutată de Mircea Duşa cu comisarul european Cecilia Malmstrom

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a avut,azi, în cadrul reuniunii Forumului Salzburg, o întâlnire bilaterală cu Cecilia Malmstrom, comisarul european pentru Afaceri Interne, prilej cu care au fost reluate discuţiile referitoare la aderarea României la Spaţiul Schengen şi Pachetul Guvernanţa Schengen. Potrivit unui comunicat de presă al MAI, Cecilia Malmstrom a amintit susţinerea permanentă a Comisiei Europene în ceea ce priveşte procesul de aderare la spaţiul Schengen, subliniind, încă o dată, îndeplinirea de către România a tuturor condiţionalităţilor necesare.
Cele două părţi şi-au exprimat speranţa că dificultăţile politice vor fi depăşite pentru a facilita finalizarea cât mai rapidă a acestui obiectiv.
Sursa citată precizează că cei doi oficiali au abordat şi problematica pachetului Guvernanţa Schengen, reiterând importanţa acestui dosar pentru securitatea spaţiului Schengen.
Ministrul Duşa a subliniat faptul că România a fost un susţinător activ al pachetului Guvernanţa Schengen, având în vedere că provocările cu care se confruntă spaţiul Schengen necesită măsuri suplimentare, de întărire a regulilor existente în prezent, dar şi o creştere a solidarităţii şi cooperării între statele membre.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS