20.6 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGuvernul verifică veniturile şi bunurile angajaţilor Oltchim înainte de a le acorda ajutoare sociale

Guvernul verifică veniturile şi bunurile angajaţilor Oltchim înainte de a le acorda ajutoare sociale

Guvernul va acorda ajutoare sociale la Oltchim doar angajaţilor care încasează mai puţin decât salariul mediu pe economie şi după ce va verifica, cu ajutorul primarilor, veniturile totale ale acestora şi bunurile mobile şi imobile aflate în posesie, precum maşini şi locuinţe, afirmă ministrul Muncii, potrivit Mediafax.

„O să analizăm fiecare caz în parte, lista va fi nominală. Avem bani pentru 1.400 lei în două tranşe pentru toţi salariaţii, dacă va fi cazul. Nu cred că va fi cazul chiar pentru toţi salariaţii, dar avem bani pentru toţi salariaţii”, a spus ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu.
Ea precizat că autorităţile vor verifica înainte de a acorda ajutorul financiar, pe baza unor anchete sociale, dacă angajaţii Oltchim deţin în proprietate mai multe case, dacă dispun de un autoturism şi care este vechimea acestei maşini.
Până în prezent au fost efectuate 300-320 de anchete sociale, aflate încă în analiză, iar Guvernul estimează că verificările vor fi încheiate cel târziu vineri pentru circa o mie de salariaţi Oltchim.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS