29 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePompierii mehedinţeni au stins zece incendii în câteva ore

Pompierii mehedinţeni au stins zece incendii în câteva ore

Pompierii militari şi voluntari din judeţul Mehedinţi duc o luptă permanentă cu incendiile de vegetaţie uscată şi nu numai, provocate de persoane iresponsabile sau rău intenţionate. Numai în ultimele 24 de ore, I.S.U.„Drobeta” a fost anunţat despre izbucnirea a 10 incendii în judeţul Mehedinţi. Forţele profesioniste ale I.S.U. „Drobeta” au intervenit pentru stingerea a 6 incendii, 5 dintre acestea izbucnite la vegetaţie uscată şi unul într-o gospodărie particulară, iar pompierii voluntari au intervenit pentru stingerea altor 4 incendii de vegetaţie uscată. Alte echipaje din cadrul Detaşamentului de pompieri Dr. Tr. Severin au intervenit, în municipiul Dr.Tr.Severin, pentru deblocarea uşii de la intrarea într-un apartament şi acordarea primului-ajutor calificat, unei persoane cu probleme medicale, imobilizată în locuinţă, aceasta refuzând transportul la spital, dar şi pentru asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor la activităţile cultural-sportive desfăşurate cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice.
Cele cinci incendii de vegetaţie uscată au izbucnit pe raza localităţilor Vânju Mare, Pădina Mare(2), Ştefan Odobleja, şi Poroiniţa şi au cuprins 28 ha teren acoperit de vegetaţie uscată şi mărăciniş, punând în pericol gospodării şi păduri de foioase. Intervenţia pompierilor profesionişti a făcut ca aceste incendii să nu se extindă şi să nu producă pagube materiale. Alte patru incendii au izbucnit pe raza localităţilor Corcova, Vladaia, Floreşti şi Hinova, iar pentru stingerea lor au acţionat pompierii voluntari din cadrul SVSU ale acestor localităţi.
Un incendiu produs ca urmare a folosirii intenţionate a sursei de aprindere, a izbucnit într-o gospodărie din localitatea Recea, comuna Punghina. Pentru stingerea incendiului, care a cuprins 20 mp din acoperişul unui adăpost de animale, 30 mp dintr-un depozit de furaje construit din lemn, 20 mp dintr-un şopron construit din lemn şi 20 tone plante furajere, au acţionat două echipaje de pompieri, cu două autospeciale cu apă şi spumă, din cadrul Staţiei Vânju Mare, timp de trei ore.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS