12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTârgul din Valea Şarpelui, poate la anu’

Târgul din Valea Şarpelui, poate la anu’

La marginea Craiovei, pe o imensă platformă betonată de 6,7 ha, se vor comercializa maşini, legume, fructe, haine, animale şi multe alte produse

Noua conducere a SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL încearcă să impulsioneze transformarea în realitate a unui proiect mai vechi al administraţiei craiovene, „tras pe dreapta“ o vreme din cauza lipsei de fonduri şi a „febrei“ electorale. Proiectul vizează construirea unui târg de mari proporţii la marginea municipiului, într-o zonă cuprinsă între cimitirul Nord şi lacul de la Tancodrom.

Rampă de gunoi, transformată în târg

Terenul, cu o suprafaţă de 67.053 mp (6,7 ha), a aparţinut iniţial Salubrităţii, în evidenţele căreia figura ca… rampă de gunoi! Acolo urma să se extindă groapa de gunoi din zona de nord a oraşului. În primăvara acestui an, însă, municipalitatea a devenit subit interesată de acest teren, în momentul în care se căuta o nouă locaţie pentru târgul de săptămână al Craiovei. Aşa se face că suprafaţa cu pricina, situată în vecinătatea Tancodromului, în zona numită Valea Şarpelui, a fost cedată de Salubritate municipalităţii, iar aceasta – prin Hotărârea Consiliului Local Craiova nr. 269 din 30 iunie 2011 – a dat-o în administrarea SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL.
„Acum suntem în faza întocmirii documentelor şi luării avizelor în vederea efectuării Planului Urbanistic Zonal. Sper ca din această toamnă, imediat după obţinerea PUZ-ului, să trecem şi la amenajarea viitorului târg, pe care să-l putem inaugura anul viitor“, a declarat Cătălin Resceanu, directorul general al SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL.

Animale, maşini, cherestea

Viitorul târg se va înfăţişa ca o imensă platformă betonată cu chioşcuri pe margine, cu parcare şi mese acoperite pentru vânzarea unei game diversificate de produse.
„Mai întâi, vrem să facem acolo o piaţă angro autentică de legume şi fructe, mult mai bine structurată decât cea din Chiriac. Apoi, o să amenajăm o platformă pentru vânzări auto second-hand. Totodată, vom amenaja şi un platou pentru desfacerea materialului lemnos, unde să poată veni comercianţii de cherestea care vând acum în târgul privat de la Făcăi. Probabil că o să mai fie şi un platou pentru vânzarea altor obiecte (de la unelte şi piese de schimb, la diverse materiale şi articole pentru construcţii). În plus, vom face şi un sector cu spaţii comerciale, magazine de alimentaţie publică ori pentru comercializarea altor bunuri. Intenţia mea este să facem o sectorizare precisă a comercianţilor, în aşa fel încât într-o parte să se vândă haine (şi mă refer doar la haine noi), în altă parte să se vândă mâncare, în alta materiale de uz casnic şi aşa mai departe“, a explicat directorul Resceanu.

Haine vechi? Poate nu…

Liberalul aflat acum la conducerea Pieţelor ar vrea ca noul târg al Craiovei să arate mult mai bine decât predecesorul său din cartierul Romaneşti. Cu toate că SC Pieţe nu stă foarte bine cu fondurile, directorul general Resceanu speră să aibă totuşi în conturi suficienţi bani pentru a porni investiţia chiar de anul acesta.
„Din motive estetice, am vrea să facem noi spaţiile comerciale, pe care apoi să le închiriem către comercianţi. O să fie spaţii verzi, dar şi o parcare foarte mare, ca să eliminăm problemele ce existau pe vremuri cu târgul din Romaneşti, unde nu era parcare şi toată lumea care venea acolo parca prin împrejurimi. Acum încercăm să vedem exact posibilităţile de acces, pentru că avem mai multe variante – fie dinspre cimitirul Nord, fie dinspre Bariera Vâlcii – ceea ce până la urmă nu e deloc rău“, a explicat Cătălin Resceanu.
O problemă care n-a fost încă lămurită vizează comercializarea de haine vechi. „Cu hainele vechi este, deocamdată, o discuţie: încă nu s-a stabilit dacă le vom duce acolo sau vor fi în continuare comercializate în actualul târg din fosta autobază RAT“, a spus Resceanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS