5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateManţog aruncă săgeţi otrăvite către PDL Gorj

Manţog aruncă săgeţi otrăvite către PDL Gorj

Fostul preşedinte al PDL Gorj, Ionel Manţog, autosuspendat din partid, critică rezultatele obţinute de Organizaţia Judeţeană democrat-liberală la alegerile locale. Politicianul este nemulţumit că actuala conducere, în frunte cu senatorul Ion Ruşeţ, nu a fost în stare să menţină măcar mandatele anterioare, înregistrând chiar şi pierderi la capitolele consilieri locali, judeţeni şi primari. Ex-preşedintele democrat-liberalilor gorjeni îi înfierează pe actualii şefi ai PDL Gorj pentru proasta organizare a alegerilor şi nu îşi ascunde satisfacţia faţă de rezultatele obţinute de PP-DD. De altfel, la nivel local s-a vorbit intens despre faptul că Ionel Manţog a fost cel care s-a ocupat de organizarea alegerilor la nivelul PP-DD, o dovadă în acest sens fiind şi locul secund obţinut la Târgu Jiu de candidatul la funcţia de primar Gheorghe Pecingină. PP-DD a reuşit, de asemenea, să obţină şi 111 mandate de consilieri locali.

Îi acuză de proastă organizare  

Ionel Manţog susţine că principala cauză a rezultatului slab obţinut în alegeri este relaţia proastă a liderilor PDL cu organizaţiile din judeţ şi plecarea unor primari importanţi. „La nivel de judeţ, prima greşeală care s-a făcut a fost relaţia liderilor partidului cu teritoriul şi faptul că primii patru-cinci primari din cei mai bine clasaţi în sondaje au plecat din partid. Organizarea alegerilor a lăsat de dorit şi rezultatul a fost previzibil. De la 14-15 au rămas cu opt primari şi din acest punct de vedere rezultatul este foarte slab, aproape la jumătate. Există perspective ca la nivelul consiliului judeţean să fie şase consilieri de la PDL şi cinci de la PP-DD. În aceste condiţii, nu se mai poate face opoziţie la majoritate. Este un lucru nefericit, dar vom vedea cum se vor aşeza în continuare forţele politice“, a spus fostul preşedinte al PDL Gorj.  

Prunariu recunoaşte că a fost consiliat de Manţog

Mihai Prunariu, preşedintele PP-DD Gorj, a declarat că scorul obţinut la alegerile locale de PP-DD la Gorj s-a datorat, în special, PDL. Acesta a recunoscut că în campania electorală a fost sfătuit politic de Ionel Manţog, fostul preşedinte al PDL Gorj. În Consiliul Judeţean Gorj, PP-DD a obţinut cinci mandate de consilieri, Prunariu afirmând că trei dintre acestea provin de la PDL, iar celelalte două de la PRM.
„Eu mă sfătuiesc şi mă consult cu toată lumea. Oricine are experienţă politică mai mare ca mine este binevenit. Eu sunt mai nou în politică. Dacă domnul Ionel Manţog m-a ajutat cu un sfat, cu o vorbă, cu un sprijin, nu văd care ar fi problema, pentru că, din punctul meu de vedere, este un politician remarcabil, dar, din câte ştiu eu, este încă membru al PDL“, a declarat Mihai Prunariu, actualul şef al PP-DD Gorj. Preşedintele PDL Târgu Jiu, Nicolae Daviţoiu, afirmă, la rândul său, că Ionel Manţog ar da dovadă de ipocrizie, în cazul în care fostul lider al PDL Gorj cochetează cu PP-DD şi în acelaşi timp ar susţine că încă este în PDL. Daviţoiu îi reproşează lui Manţog şi că în 2008 a pierdut alegerile pentru şefia consiliului judeţean, situaţie în care se află în prezent şi actualul lider al PDL Gorj, Ion Ruşeţ, după alegerile de săptămâna trecută.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS