5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePercheziţii DIICOT în Mehedinţi şi alte patru judeţe

Percheziţii DIICOT în Mehedinţi şi alte patru judeţe

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Mehedinţi efectuează în această dimineaţă 30 de percheziţii domiciliare în cinci judeţe, vizat fiind un grup infracţional organizat, format din 34 de persoane. Potrivit unui comunicat al DIICOT, 13 percheziţii sunt efectuate în localitatea mehedinţeană Strehaia, nouă în judeţul Hunedoara, patru în municipiul Cluj Napoca (Cluj), trei în municipiul Timişoara (judeţul Timiş) şi una în judeţul Argeş, în vederea destructurării grupului infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi spălare de bani.
În comunicatul DIICOT se arată că liderii grupării, Mihai Gheorghe şi Mihai Ion, s-au înţeles cu administratorii mai multor societăţi comerciale ca, în schimbul unui comision de 10%, să emită facturi fiscale pentru operaţiuni comerciale fictive, de livrare de mărfuri sau prestare servicii, în scopul diminuării taxelor şi impozitelor aferente bugetului de stat. Membrii grupării au înfiinţat în acest scop cinci societăţi comerciale, tip fantomă, cu sediul în localitatea Strehaia, acestea acumulând debite substanţiale către bugetul de stat, constând în TVA şi impozit pe profit, datorat urmare a activităţii infracţionale, se mai arată în comunicat. Sumele de bani reprezentând contravaloarea acestor operaţiuni erau achitate în conturile societăţilor comerciale controlate de către cei doi, deschise la diverse unităţi bancare, de unde erau ridicate imediat în numerar şi împărţite între membrii grupării. Potrivit anchetatorilor, prejudiciul total cauzat prin activitatea infracţională este estimat până în acest moment la 20.000.000 de euro.
Cercetările au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul SCCO Mehedinţi, BCCO Craiova şi lucrători din cadrul IJJ Craiova şi IJJ Mehedinţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS