5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTraficul rutier, închis pe 14 drumuri naţionale

Traficul rutier, închis pe 14 drumuri naţionale

Ceaţă crează probleme în această dimineaţă în Bucureşti şi în alte şase judeţe din sudul ţării. Cele mai afectate sunt Ilfov, Ialomiţa şi Brăila. Circulaţia rutieră se desfăşoară cu greutate, vizibilitatea fiind redusă sub 200 m, izolat chiar sub 50 m.
Traficul este închis pe următoarele artere rutiere:
DN 1D Ciorani (PH) – Urziceni (IL);
DN 2B Buzău – Brăila;
DN 22 Râmnicu Sărat – Brăila;
DN 2C Costeşti (BZ) – Slobozia;
DN 24A Murgeni (VS) – Huşi (VS);
DN 24D Bârlad (VS) – Cuca (GL);
DN 2F Bacău – Vaslui;
DN 3 Lehliu-Gară (CL) – Călăraşi;
DN 23 Focşani – Brăila;
DN 23A Gologanu (VN) – Ciorăşti (VN);
DN 23B Măicăneşti (VN) – Ciorăşti (VN);
DN24C Rădăuţi-Prut (BT) – Stânca (BT);
DN 11A Podu Turcului (BC) – Bârlad (VS).
DN 25A Fundeni (GL) – Năneşti (VN) a fost deszăpezit, însă nu se permite accesul autovehiculelor dinspre DN25 către DN23.
Pe autostrăzile A1 şi A2 traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă, vizibilitatea fiind mai scăzută în apropiere de Bucureşti. Fenomenul se semnalează şi în judeţul Ilfov, mai ales în partea de nord. De asemenea ceaţa reduce vizibilitatea sub 100 de metri pe raza judeţului Ialomiţa.
DN3A Drajna – Feteşti a fost deschis pentru toate categoriile de autovehicule.
Dinspre Bucureşti către Constanţa se poate circula pe următoarele rute (deschise şi pentru traficul greu):
DN2 Bucureşti – Urziceni, DN2A Urziceni – Slobozia – Hârşova – Constanţa;
A2 Bucureşti – Drajna, DN3A Drajna – Feteşti, A2 Feteşti – Cernavodă, DN22C Cernavodă – Murfatlar, DN3 Murfatlar – Constanţa.
Administraţia Naţională de Meteorologie a prognozat că miercuri în vestul, centrul şi nordul ţării cerul va fi mai mult noros şi, mai ales după-amiaza şi noaptea, va ninge, iar vântul va prezenta intensificări în Câmpia de Vest şi în zona de munte, viscolind şi spulberând temporar zăpada. Pe arii restrânse, în sud şi sud-est se va semnala ceaţă asociată cu depunere de chiciură, îndeosebi dimineaţa.
Poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele echipate pentru circulaţia în condiţii de iarnă şi să ruleze cu viteză adaptată în funcţie de vizibilitate şi de starea carosabilului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS