18.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate ANI cere confiscarea averii unui fost consilier parlamentar

ANI cere confiscarea averii unui fost consilier parlamentar

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Comisia de Cercetare de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti în vederea confiscării sumei de 83.486 lei (19.710 euro), reprezentând averea nejustificată a unui fost consilier parlamentar, Anna Maria Nistoran (fostă Hăuş).
Potrivit unui comunicat al ANI, citat de Agerpres, în urma verificărilor efectuate, inspectorii de integritate au constatat o diferenţă semnificativă, în cuantum de 83.486 lei, între averea dobândită şi veniturile realizate de către Anna Maria Nistoran, în perioada exercitării funcţiei de consilier parlamentar (octombrie 2009 – decembrie 2010). 
Pe 1 octombrie 2009, Anna Maria Nistoran a fost numită în funcţia publică parlamentară de execuţie – consilier parlamentar la Secretariatul pentru cabinetele membrilor Biroului permanent, pe durată determinată. 
Veniturile de natură salarială, realizate de Anna Maria Nistoran au fost în cuantum total de 34.755 lei, iar averea deţinută, conform datelor înscrise în evidenţele fiscale, este de 118.241 lei. 
Persoana a cărei declaraţie de avere a fost supusă evaluării, fiind identificate diferenţe semnificative, este considerată incompatibilă. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII