5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEco Sud, refuzată de consilieri

Eco Sud, refuzată de consilieri

Legislativul craiovean a votat în unanimitate, la ultima şedinţă a consiliului local, împotriva creşterii tarifului perceput de Eco Sud pentru depozitarea gunoiului. Consilierii au fost în asentimentul colegului lor Gheorghe Nedelescu, care le-a amintit că tariful pentru depozitarea gunoiului s-a mărit nejustificat în ultimii nouă ani.

De la 11,90 dolari/tonă la 21 euro/tonă

Firma Eco Sud, care administrează groapa de gunoi a Craiovei, solicitase municipalităţii mărirea tarifului plătit de primărie pentru gunoiul cetăţenilor oraşului. La rândul său, executivul a propus legislativului local să aprobe ca „tariful perceput de SC Eco Sud SRL pentru depozitarea la Depozitul Ecologic Mofleni a deşeurilor livrate de către Consiliul Local al Municipiului Craiova să fie de 17,65 euro/tonă plus TVA“. În prezent, municipalitatea plăteşte pentru gunoi tariful stabilit în noiembrie 2008, respectiv „21 euro/tonă, inclusiv TVA“, ceea ce însemna la acea dată 17,65 euro/tonă plus TVA. Numai că taxa pe valoarea adăugată a crescut pe 1 iulie 2010 de la 19 la 24%. În aceste condiţii, Eco Sud dorea o actualizare a tarifului la nivelul noului procent de TVA.
Consilierilor nu le-a picat însă deloc bine această propunere, cel mai înverşunat arătându-se pesedistul Gheorghe Nedelescu.
„De fiecare dată când s-au propus majorări de tarife la acest depozit ecologic, eu m-am opus, pentru că în contractul din 2002 se prevedea expres că, până la terminarea concesiunii, preţul trebuie să fie de 11,90 dolari/tonă, cu TVA inclus. Şi acum vine executivul şi plânge pe umărul lor că, vezi Doamne, s-a mărit TVA-ul şi ei, săracii, au şi pierderi. Dar nu ne spune că, potrivit contractului pe care îl aveam încheiat din 2002, trebuia să plătim 11,90 dolari pe lună, cu TVA inclus, până la sfârşitul concesiunii, iar acum plătim 21 euro/tonă. Euro, nu dolari! Dacă vreţi să-l votaţi, vă invit să-l votaţi! Din punctul meu de vedere, n-am să votez un astfel de proiect de hotărâre“, a spus Nedelescu.
Pedeliştii s-au arătat şi ei împotriva oricărei măriri de tarife, astfel că, la vot, propunerea de scumpire a fost respinsă în unanimitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS