22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBulgaria va începe anul viitor construcţia unei interconexiuni pentru gaze naturale cu România

Bulgaria va începe anul viitor construcţia unei interconexiuni pentru gaze naturale cu România

Bulgaria va începe în câteva săptămâni construcţia unei interconexiuni pentru gaze naturale cu România, informează NewsIn citând anunţul făcut de ministrul economiei din Bulgaria, Traicho Traikov. Construcţia pentru interconexiunea de gaz bulgaro-grec va începe în al treilea trimestru în 2012, a precizat Traikov. 
 
Bulgaria şi-a mutat legăturile la reţeaua de gaze naturale la cea a vecinilor săi, după războiul gazelor declanşat în ianuarie 2009 între Ucraina şi Rusia, care a dus la stoparea livrărilor de gaz rusesc către Bulgaria. Astfel, Bulgaria a rămas complet fără gaze naturale pentru trei săptămâni în mijlocul iernii.
Ministrul economiei bulgar a mai spus că se aşteaptă să semneze un memorandum cu omologul său din Turcia, care va consolida angajamentul politic al Turciei la proiectul care asigură interconectarea bulgaro-turcă. El a spus că Bulgaria va analiza oportunităţile de finanţare din fonduri europene pentru interconectarea de gaze cu Turcia, cel puţin în ceea ce priveşte partea din viitoarea conductă care va fi amplasată pe teritoriul bulgar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII