12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDascălii doljeni încă fac naveta pe banii lor

Dascălii doljeni încă fac naveta pe banii lor

Potrivit legislaţiei în vigoare, primăriile au obligaţia de a suporta cheltuielile legate de transportul cadrelor didactice. Cu toate acestea, profesorii doljeni care sunt titulari sau suplinitori pe un post aflat într-o şcoală din mediul rural sunt nevoiţi să scoată din bunar sute de lei lunar pentru a achita transportul până în zonele respective. Situaţia este cu atât mai dificilă cu cât transportul nu le-a mai fost decontat de doi ani.
„Avem mari probleme cu decontarea navetei. Avem localităţi care nu au decontat naveta din ianuarie 2010, când s-a trecut la finanţarea per capita“, a declarat Constantin Lungulescu, preşedintele filialei Dolj a Sindicatului „Spiru Haret“.
Printre primăriile care nu au decontat naveta dascălilor din 2010 se numără cele din Breasta, Bucovăţ, Seaca de Pădure, Desa, Greceşti, Verbiţa, Întorsura, Ţuglui, Sadova, Seaca de Câmp sau Lipovu. La acestea se adaugă o serie de primării care nu au decontat naveta pe parcursul anului 2011 (Botoşeşti Paia, Dioşti, Drăgoteşti, Gângiova, Gherceşti, Gogoşu, Melineşti, Secu, Unirea, Vârvoru de Jos, Pleşoi, Izvoare sau Mischii).
În prezent, costul mediu al unui abonament este de 250 lei/lună. Cu cât distanţa până la şcoală este mai mare, cu atât costul abonamentului este mai mare. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII