17 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate Isărescu:Noul Cod Civil îi protejează pe cei care au contracte de credit,conturi de card ori salarii

Isărescu:Noul Cod Civil îi protejează pe cei care au contracte de credit,conturi de card ori salarii

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat azi că în noul Cod Civil s-a urmărit protejarea clienţilor băncilor care au contracte de credit, dar şi a celor care au deschise conturi de card ori salarii, băncile fiind obligate să trimită periodic extrase sau rapoarte de cont gratuit.
"Remarc faptul că în noul Cod Civil s-a urmărit protejarea clienţilor băncilor care au contracte de credit în derulare, cât şi a celor care au deschise conturi de card sau de salarii. Concret, s-a stabilit în cazul băncilor obligaţia de a trimite clienţilor extrase sau rapoarete de cont gratuit, cel puţin o dată pe lună, prin scrisoare poştală recomandată.", a menţionat Isărescu, citat de NewsIn.
Guvernatorul BNR consideră că "va fi o mare avalanşă pentru cei care ţin vreo 300 de conturi, pentru cei care îşi ţin banii prin toate toate băncile şi îi plimbă dintr-o parte în alta".
Guvernatorul BNR a explicat că, atunci când un client constată, prin citirea extrasului de cont, o neconcordanţă a operaţiunii derulate de el, va putea să conteste operaţiunile înscrise, iar o astfel de măsură va diminua riscul unor eventuale conflicte

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS