19.5 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePetiţie pentru alegerea unei personalităţi feminine care să apară pe o bancnotă românească

Petiţie pentru alegerea unei personalităţi feminine care să apară pe o bancnotă românească

Agenţia de publicitate TBWA Bucureşti şi partenerii săi, Fundaţia Centrul Parteneriat pentru Egalitate şi ActiveWatch – Agenţia de Monitorizare a Presei, au lansat astăzi petiţia ALTFEM, al cărui obiectiv este alegerea primei personalităţi feminine care să apară pe o bancnotă românească. Începând de mâine, oricine poate semna petiţia accesând site-ul proiectului – www.altfem.ro. Organizatorii nu au dorit să propună nici o personalitate, lăsând un dialog liber pentru oricine doreşte să îşi exprime părerea. Toate propunerile vor fi luate în considerare peste câteva luni, când organizatorii vor face o listă cu toate personalităţile numite până atunci. 
Printre susţinători s-au numărat ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, Theodor Paleologu (PDL), Carmen Moldovan (PSD), Antonio Momoc (Partidul Verde), Cristina Ţopescu şi cunoscutul om de radio şi televiziune Andrei Gheorghe. Elena Udrea a propus ca pe viitoarea bancnotă să fie chipul Anei Aslan, pe care o consideră una dintre femeile care au făcut ca România să fie cunoscută la nivel internaţional, Carmen Moldovan a propus-o pe Elena Cuza, pentru că a fost prima Doamnă a României şi a pornit reforma în învăţământ, în timp ce democrat-liberalul Theodor Paleologu şi Cristina Ţopescu au susţinut că Regina Maria este cea mai potrivită opţiune. Andrei Gheorghe a propus-o pe Vitoria Lipan, deoarece, în opinia sa, reprezintă cel mai autentic erou al culturii române. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII