24.5 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDouă treimi dintre şoferii români intenţionează să-şi cumpere maşină second-hand

Două treimi dintre şoferii români intenţionează să-şi cumpere maşină second-hand

Aproape două treimi (61,4%) dintre şoferii români vor să îşi achiziţioneze o maşină second-hand, 12% vor un autoturism nou, iar restul nu intenţionează să cumpere ori sunt indecişi, potrivit unui studiu realizat de platforma online Auto.ro şi compania de cercetare de piaţă Daedalus Millward Brown.
"În urma rezultatelor obţinute s-a constatat că intenţia de cumpărare în perioada analizată faţă de anul 2010 a înregistrat o creştere semnificativă de 15% în cazul autoturismelor second-hand, în timp ce intenţia de cumpărare a unei maşini noi a înregistrat o scădere de 10% faţă de anul precedent", a declarat directorul general al Auto.ro, Bogdan Axinia, citată şi de NewsIn.
Potrivit aceluiaşi studiu, românii preferă autoturismele fabricate de către producătorii germani, astfel că atât maşinile noi cât şi cele second-hand se află pe primele trei locuri în topul achiziţiilor viitoare.
Volkswagen este autoturismul preferat al românilor, astfel că 36,8% dintre respondenţii studiului indică această marcă drept principala opţiune de achiziţie. Tot o marcă germană ocupă şi locul al doilea în topul intenţiei de cumpărare, 23% dintre cei care doresc o maşină nouă sau second-hand în perioada imediat următoare aleg Opel. Pe locul al treilea se situează marca BMW cu 18,7%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII