24 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate Aderarea României şi Bulgariei la Schengen nu va fi discutată azi la Consiliul JAI, susţine un diplomat european

Aderarea României şi Bulgariei la Schengen nu va fi discutată azi la Consiliul JAI, susţine un diplomat european

Posibila aderare a României şi Bulgariei la spaţiul Schengen ar putea să nu fie discutată la următorul Consiliu de Justiţie şi Afaceri Interne, a declarat un înalt diplomat european pentru presa bulgară, potrivit NewsIn.
Nu pot fi văzute semne ale unei evoluţii pozitive, a declarat diplomatul, citat sub acoperirea anonimatului de site-ul dnevnik.bg.
Aceste informaţii intervin după ce Olanda a anunţat săptămâna trecută că nu şi-a schimbat poziţia faţă de aderarea României şi Bulgariei. Candidatura celor două ţări, care au aderat la UE în 2007, va rămâne în acelaşi stadiu până în 2012.
Diplomatul a adăugat că preşedinţia poloneză a UE este în favoarea unei intrări în etape a Bucureştiului şi Sofiei, începând cu graniţele maritime şi aeriene la sfârşitul lui martie 2012. Însă Olanda a decis din nou să blocheze procesul, care trebuie aprobat în unanimitate.
Olanda a rămas singura țară care se opune ferm aderării României și Bulgariei la Schengen, după ce Finlanda și-a nuanțat poziția.
Azi, are loc la Bruxelles Consiliul European pe justiţie şi afaceri interne, iar pe agendă figura un calendar al aderării României şi Bulgariei la Schengen, ce prevede, potrivit presei bulgare, o intrare în două etape în spaţiul de liberă circulaţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS