19.6 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateItalia: Plicuri ce conţineau gloanţe, trimise ministrului justiţiei şi primarului Romei

Italia: Plicuri ce conţineau gloanţe, trimise ministrului justiţiei şi primarului Romei

Edilul şef al Romei Gianni Alemanno şi noul ministru italian al justiţiei Paola Severino au fost destinatarii unui avertisment, ei primind plicuri ce conţineau proiectile de calibrul 40, informează Agerpres.ro. Scrisorile au fost interceptate de poliţia poştală, iar Procuratura Romei a deschis o anchetă pentru a identifica autorii. Colegii din Opoziţie ai lui Alemanno şi-au exprimat solidaritatea cu el, confirmând că "gestul este înspăimântător". "Suntem solidari cu primarul Alemanno pentru ameninţările înspăimântătoare", a declarat Alessandro Onorato, preşedintele grupului de consilieri din partea partidului Uniunea de Centru de la Primăria Romei. 
Plicurile au fost semnate de organizaţiile anarhiste "Br+Fai x Pac". Br, prescurtarea mişcării teroriste Brigăzile Roşii, care au semănat teroare în rândul italienilor în anii '70 prin atentate care au produs numeroase victime, răpiri şi execuţii ale oamenilor politici. Incidentul de astăzi s-a petrecut în ziua aniversării a 40 de ani de la masacrul din Piazza Fontana (Milano), unde o bombă amplasată la sediul Băncii Naţionale a Agriculturii a provocat moartea a 17 persoane şi rănirea a peste optzeci. 
Autorităţile italiene au intensificat controalele având în vedere faptul că vineri un colet-capcană a explodat la sediul Equitalia, agenţia publică specializată în colectarea de impozite. Directorul instituţiei, Marco Cuccagna, a suferit răni la mână şi la ochi, pentru care a fost spitalizat. Plicul a fost revendicat de gruparea anarhistă italiană "Federazione Anarchica Informale".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU