25.5 C
Craiova
miercuri, 12 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitate Elevii români au obținut șase medalii la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori

Elevii români au obținut șase medalii la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori

Elevii români au obținut șase medalii, două de argint și patru de bronz, la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori, care a avut loc între 1-11 decembrie, în Africa de Sud, a anunţat Ministerul Educației, citat de NewsIn.
Anul acesta, România a avut șase reprezentanți la Olimpiada din Africa de sus, toți fiind distinși cu câte o medalie. Astfel, Dumitru Călugăru, elev în clasa a VII-a la Școala Generală "Constantin Săvoiu" din Târgu-Jiu, și  Ioan Ignat, de la Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân" din Constanța, au obținut câte o medalie de argint.
Cu medalie de bronz au fost premiați alți patru elevi , Lucica Ștefania Moroianu, elevă în clasa a IX-a tot "Mircea cel Bătrân" din Constanța, Camelia Diaconu, de la Colegiul Naţional "Emil Racoviță" din Iași, Elena Oana Băran, de la Liceul Internațional de Informatică din Capitală, și  Daniel Adrian Aleca, elev în clasa a VIII-a, tot de la "Mircea cel Bătrân".
Olimpiada Internațională de Științe pentru juniori este un concurs interactiv ce constă în trei probe la chimie, biologie și fizică.
La ediţia din acest an au fost prezenţi 252 de elevi din 40 de ţări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU